Солянка зі свинини

  • Сардельки – 150 г;
  • Грудинка копчено-варена – 120 г;
  • Часникова ковбаса – 120 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Морква – 2 шт.;
  • Квашена капуста – 450 г;
  • Бульйон – 425 мл.
  • Біле сухе вино – 120 мл.
  • Тмин – 1 ч. л.
  • Лаврове листя – 1 шт.
  • Картопля – 700 г
  • Мариновані огірки – 2 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Сіль, чорний мелений перець, свіжий кріп – за смаком.

  Вилкою наколоти сардельку по всій довжині. В сковорідці підігріти олію і 2-3 хв. Злегка обсмажувати в ній квашену капусту, нарізану грудинку і ковбасу. Викласти все на тарілку, накрити кришкою, а в сковорідку висипати цибулю і моркву та пасерувати до м’якості.

Додати капусту і, періодично помішуючи, потримати на вогні 1 хвилину. Влити бульйон і вино, тмин, лаврове листя і картоплю нарізану кубиками. Посолити, поперчити, довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати 20 хвилин.

Нарізати сардельку, покласти в сковорідку і все перемішати. Додати грудинку і ковбасу. Капусту і картоплю посунути ложкою до стінок сковорідки, прикрити кришкою і залишити на вогні, доки картопля не стане м’якою. Потім вийняти лаврове листя, прикрасити страву кропом та нарізаними огірками.

Смачного!