Зрази

  • Яловичина – 170 г;
  • Масло топлене – 5 г;
  • Жир – 10 г;
  • Томат-пюре – 25 г;
  • Цибуля – 60 г;
  • Яйця або гриби;
  • Сухарі – 8г;
  • Борошно пшеничне – 5 г;
  • Морква;
  • Петрушка (корінь);
  • Гарнір – 150 г;
  • Перець;
  • Зелень.

  На тонко відбиті пласкі шматки яловичини покласти фарш, завернути його в м'ясо у вигляді маленьких ковбасок. Кожну ковбаску перев’язати нитками, посолити, обсмажити і тушкувати в бульйоні. Через час витягти м'ясо з бульйону і видалити нитки. В бульйон, у якому варилось м'ясо, додати томат-пюре, нарізані підсмажені овочі, пасероване борошно і варити 15-20 хвилин, потім процідити. Залити цим соусом м'ясо і тушкувати при слабкому кипінні в закритому посуді до готовності м'яса. При подаванні м'ясо полити соусом. На гарнір подати гречану кашу або картопляне пюре.

  Для фаршу нарізану цибулю спасерувати на топленому маслі, змішати з пшеничними сухарями, вареними нарізаними яйцями або з підсмаженими білими грибами, рубленою зеленю петрушки або кропу і перемішати.

Смачного!