Курячі крильця в китайському стилі

  • Курячі врильця – 12 шт.;
  • Для маринаду:
  •  Часник – 2 зубця;
  •  Імбир свіжий – 3 см;
  •  Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  •  Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Для соусу:
  •  Сливовий соус – 6 ст. л.;
  •  Соус чилі – 2 ст. л.;
  •  Соєвий соус – 1 ст. л.;
  •  Рисовий оцет – 1 ст. л.;
  • Для декору:
  •  Лимон або лайм

  Курячі крильця вимити, обсушити, скласти у велику тарілку. Приготувати маринад: часник, цибулю та імбир очистити, цибулю і часник дрібно нарізати, імбир натерти на дрібній тертці; перець чилі очистити від насіння, дрібно нарізати. Все змішати з соєвим соусом. Вилити маринад на курячі крильця і ретельно перемішати. Залишити маринуватись у холодильнику 2 години (краще на ніч).

  Розігріти духовку до 220 С. Курячі крильця разом з маринадом перекласти у форму для запікання, попередньо застеливши її двома шарами фольги. Запікати біля 1 години, періодично повертаючи і кожен раз додаючи трохи води. Всі інгредієнти для соусу змішати в невеликій тарілці. Готові крильця подати з соусом, в який їх потрібно занурювати, гарнірувати скибочками лимону або лайму.

Смачного!