Курка запечена з медом та гірчицею

  • Курка (ціла) – 1,5 кг;
  • Мед (рідкий) – 2 ст. л.;
  • Гірчиця (зерниста) – 4 ст. л.;
  • Апельсин (розрізаний навпіл) – 3 шт.;
  • Олія – 2 ст. л.

  Розігріти духовку до 200 С. Покласти курку в форму для запікання. Змішати мед і гірчицю. Акуратно втерти суміш під курячу шкіру і трохи зовні. Вичавити сік з апельсинів зверху, виклавши вичавлені апельсини всередину і в форму навколо курки. Побризкати олією і приправити.
Запікати у духовці 50 хвилин, поливаючи соком, що виділиться. Якщо шкіра зверху починає підгорати, - накрити
її фольгою. Вийняти із духовки, завернути у фольгу і залишити на 10 хвилин перед тим, як розрізати.

Смачного!