Курка у вершках з чорносливом та соусом з волоських горіхів

  • Курка – 1 шт;
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.;
  • Чорнослив – 100 г;
  • Волоські горіхи – 40 г;
  • Вершки – 1-1,5 склянки;
  • Бульйонний кубик – 1 шт.

  Курку розрізати на невеликі шматки (можна взяти
набори з стегенець, крилець, грудинок, філе і тд.).
Обваляти в борошні, обсмажити до напівготовності і викласти в каструлю з високими стінками.
Зверху насипати чорнослив. Нарізати ріпчасту цибулю, обсмажити до золотавого кольору і висипати його поверх чорносливу. Розмолоти очищені горіхи, обсмажити їх на вершковому маслі до появи різкого горіхового аромату. Додати вершки та курячий кубик, перемішати. Коли закипить отриманою сумішшю залити зверху нашу курку. Закрити кришкою і поставити в духовку на 25-40 хв на середній вогонь, доки маса не загусне. Подати з будь-яким гарніром.

Смачного!