Плов по-узбецьки

  • Рис – 2 стакани;
  • Баранина (м’якіть) – 300г;
  • Морква – 3 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Жир – 100г;
  • Суміш червоного перця та барбарису – 1 ч. л.;
  • Вода – 2 склянки

  Рис перебрати і замочити на 1,5 – 2 години у підсоленій воді. Баранину нарізати дрібними шматочками. В товстостінній каструлі (казанку, гусятниці) розігріти олію, покласти шматочки баранини, нарізану соломкою моркву і тонкими кільцями цибулю; смажити ще 15-20 хв. Коли м'ясо вкриється шкірочкою, влити окріп, додати спеції і засипати промитий рис. Рис обережно розрівняти, ні в якому разі не перемішувати. Вода повинна покривати рис приблизно на 1 см. Варити рис, не накриваючи кришкою. Коли рис вбере всю воду і стане розсипчастим, посуд закрити кришкою і томити на маленькому вогні ще близько 20 хвилин. Готовий рис подати на великій тарілці: вниз покласти рис, а зверху – шматочки м'яса.

Смачного!