Лазанья лінива

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Лаврове листя – 1 шт.;
  • Варена ковбаса – 250 г;
  • Часник – 3 зубця;
  • Червона перчиця (нарізана) – 1⁄2 ч. л.;
  • Сіль – 1⁄2 ч. л.;
  • Перець чорний мелений – 1⁄4 ч. л.;
  • Макарони «бантики» - 250 г;
  • Томатне пюре – 450 г;
  • Тертий сир – 2 склянки;
  • Томатна паста – 2 ст. л.

  Покласти на вогонь каструлю з водою.
Доки вода закипає, крупно нарізати цибулю.
Почистити ковбасу від оболонки. Покласти на сильний
вогонь сковорідку середнього розміру. Покришити у
сковорідку ковбасу і смажити, помішуючи 5 хвилин, доки ковбаса не набуде золотистої шкірочки. Додати цибулю і часник і смажити, помішуючи, 3-4 хвилини, доки цибуля не стане напівпрозорою.

  Засипати макарони у киплячу воду і варити до готовності, 10-12 хвилин.

  Доки макарони варяться, додати на сковорідку томатне пюре, томатну пасту, лаврове листя, червоний перець, сіль і чорний перець. Довести суміш до кипіння. Накрити сковорідку кришкою і на слабкому вогні кип’ятити соус 10 хвилин.

  Включити духовку на температур 205 °С. Злити макарони. Видалити лаврове листя з томатного соусу. Взяти деко для запікання і викласти в нього 1/3 томатного соусу. Зверху викласти шарами половину макаронів та половину сиру, потім ще 1/3 соус, знову макарони, потім залишки соусу. Зверху присипати сиром.

  Запікати лазанью до готовності, десь на протязі 15 хвилин.

Смачного!