Види та характеристика упаковок

Вакуумна упаковка

Вакуумна упаковка

Упаковка в захистній атмосфері

Упаковка в захистній атмосфері

Білкові оболонки

Білкові оболонки

Поліамідні оболонки

Поліамідні оболонки

Фіброузні оболонки

Фіброузні оболонки

Целюлозні оболонки

Целюлозні оболонки

Натуральні оболонки

Натуральні оболонки

   Натуральні оболонки(кишки) здебільшого використовують для виготовлення сардельок, різних cортів варених ковбас, напівкопчених і копчених ковбас.

   За своїми фізико-хімічними і біологічними властивостями вони дуже близькі до ковбасного фаршу і тому добре сприймають та витримують всі стадії технологічної обробки. Після термічного обробітку готові вироби по всій товщині мають виражені, приємні смак і аромат, а поверхня набуває золотисто-коричневого кольору з матовим блиском. За рахунок проникнення диму пригнічується розвиток гнилісної мікрофлори, сповільнюється окислення жиру і ущільнюється поверхневий шар виробів.